Növényi sajttal töltött krumplis "pogácsa"
sponsored links
Hozzávalók:
4 közepes krumpli
1 ek. kókuszolaj
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz
2 ek. durumliszt
4 ek. finomliszt
3 ek. búzakorpa
3 tk. himalaya só
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
10 dkg Violife nat?r növényi sajt
--
2-3 ek. olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit megmossuk és héjában megfõzzük. Leöntjük a levét. Amikor kihûlt, meghámozzuk, összetörjük és hozzákeverjük a liszteket, búzakorpát, ételízesítõt, kókuszolajat, sót, és az elõzõleg beáztatott lenmagpelyhet. A petrezselymet felaprítjuk, a hagymát felkockázást követõen megpároljuk 2.ek.vízen. Ezeket is hozzáadjuk. Alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk (kb. 0,5 cm vastagságúra), és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Mindegyik pogácsa tetejére teszünk egy kis kocka növényi sajtot, és beledugjuk tésztába. Egy tepsit kiolajozunk, ebbe beletesszük a pogácsákat, majd 15 percig az egyik felüket, 15 percig megforgatva a másik felüket is barnára sütjük.
4 közepes krumpli
1 ek. kókuszolaj
2 ek. lenmagpehely
2 ek. víz
2 ek. durumliszt
4 ek. finomliszt
3 ek. búzakorpa
3 tk. himalaya só
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
10 dkg Violife nat?r növényi sajt
--
2-3 ek. olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit megmossuk és héjában megfõzzük. Leöntjük a levét. Amikor kihûlt, meghámozzuk, összetörjük és hozzákeverjük a liszteket, búzakorpát, ételízesítõt, kókuszolajat, sót, és az elõzõleg beáztatott lenmagpelyhet. A petrezselymet felaprítjuk, a hagymát felkockázást követõen megpároljuk 2.ek.vízen. Ezeket is hozzáadjuk. Alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk (kb. 0,5 cm vastagságúra), és közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Mindegyik pogácsa tetejére teszünk egy kis kocka növényi sajtot, és beledugjuk tésztába. Egy tepsit kiolajozunk, ebbe beletesszük a pogácsákat, majd 15 percig az egyik felüket, 15 percig megforgatva a másik felüket is barnára sütjük.